Zašto letnje gume?

Saznajte 6 razloga zbog kojih treba koristiti letnje gume

 

1. Prvo, ekonomski razlog. Zimske gume su po pravilu skuplje, pa vam se ne isplati da ih koristite čitave godine, jer će se na taj način mnogo brže potrošiti nego što treba. Tako da će te ih toliko potrošiti vozeći ih čitave godine, da neće imati dovoljno duboku šaru da prijanjaju u zimskim uslovima vožnje. Ovo se  pogotovo odnosi na leto kada su temperature ekstremno visoke u Srbiji. Koristeći letnje gume ravnomerno ćete trošiti oba seta guma, što znači da će trajati duže.

2. Letnje gume su superiorne na mokrom putu. One imaju “lepljive” sastojke u svojoj smeši koji prijanjaju za mokar put, kao i dezen gazećeg sloja specijalno dizajniran da usmerava vodu kroz kontaktnu površinu i odvodi je van nje.

3. Letnje gume poboljšavaju držanje i upravljivost vašeg vozila na putu. Ovo važi nevezano za to koju vrstu vozila vozite (miniven, terenac, sportski auto itd.) s tim da će na određenim vrstama vozila promena biti veća nego na drugim.

4. Leti se mnogo više uživa u vožnji, a letnje gume doprinose tom ugodnom osećaju. Sa njima je vožnja mnogo udobnija i tiša, kada se uporedi sa bučnom i tvrdom vožnjom na zimskim gumama.

5. Letnje gume su dostupne u velikom broju dezena i dimenzija što ih čini savršenim izborom za one koji poseduju sportski auto. One mogu bitno uticati čak i na izgled vašeg auta, pored performansi, upravljivosti, ubrzanja, kočenja i ostalih bitnih aspekata vožnje.

6. Letnje gume su tako dizajnirane da daju najbolje performanse kako na mokrom, tako i na suvom putu, zbog gazećeg sloja i smeše od koje su napravljeni. Zbog toga su one najbolji izbor ako živite u regiji gde su leta vrela, a podložna kišnim padavinama.

Podeli: